arrow_drop_up arrow_drop_down
Zo kan het dus ook!
6 november 2013 

Zo kan het dus ook!

Sabrina Vink Training & Coaching heb ik opgezet omdat ik denk dat een belangrijk aspect van het realiseren van je doel of hetgeen je graag wilt is het besef dat je het ook kunt. Voor mij is motivatie onlosmakelijk verbonden met inspiratie. Het zien dat anderen het ook gedaan hebben en dan vooral op welke  wijze.

Tijdens het proces van ontwikkelen van mijn bedrijf, ben ik uiteraard gaan nadenken  over de momenten dat ik geïnspireerd werd, en dan vooral waarom. Ik kan meerdere voorbeelden opnoemen maar er was een voorbeeld wat mij in het bijzonder is bijgebleven. In 2005 (!) keek op een avond een uitzending van het programma Tegenlicht. Ik ben er niet eens bewust voor gaan zitten, maar ik bleef hangen tijdens het zappen. In de aflevering werd Noreena Hertz gevolgd. Noreena is topeconome die zich inzet voor armoedebestrijding. Ze heeft meerdere boeken geschreven en reist de wereld over. Ze begeeft zich onder  wereldleiders en trekt op met bekende namen als Bono en Bob Geldof.

Nu is de inhoud van haar werkzaamheden al inspirerend genoeg, maar dat is niet wat mij de ogen deed openen. Mijn beeld bij een econome (op dat moment werkte ik  bij een bank dus waarschijnlijk wat gekleurd)  was een van formaliteit, mantelpakjes, keurig, weloverwogen, misschien een tikkeltje saai, alles wat Noreena Hertz niet is. Deze blondine gaat in een vrolijk gekleurd zomerjurkje, op hoge espadrilles (zomerhakken), haar haar nonchalant opgestoken en een casual tas om haar schouders langs bij de top van de wereld. Het zou een van mijn vriendinnen kunnen zijn met wie ik op een zomeravond een terrasje pak!

Nu gaat het mij niet puur om haar uiterlijk, maar wel wat het uitdraagt. Deze vrouw werd ooit aangemerkt als een van de 100 machtigste mensen op aarde en bleef daarbij heel erg zichzelf, sterker nog, het is haar kracht. Mijn denkbeelden over ‘hoe het hoort’ of ‘zou moeten zijn’ werden aan de kant geschoven. En dan gebeurt er iets bijzonders. Op dat moment, opent zich namelijk een scala aan nieuwe kansen en mogelijkheden en staat de deur open voor creativiteit, onderscheidend vermogen en lef. Zo kan het dus ook!! (De aflevering over Noreena Hertz, die meer dan de moeite waard is, kun je hier terug kijken.)

Over de schrijver
Mijn naam is Sabrina Vink en na een carriere binnen het bankwezen werk ik inmiddels al ruim 10 jaar als coach, trainer en programma ontwikkelaar op het gebied van Carriere & (Persoonlijk) Leiderschap.
When they go low, we go high - Sabrina Vink

[…] In één zin beschrijft ze een instelling, die universeel van toepassing is. Op ons allemaal in alle situaties denkbaar. Want komt het niet (soms vaak) voor dat de buitenwereld je ondermijnt of dat je het gevoel hebt dat je ondermijnt wordt. Los van het feit of het correct is dat je ondermijnt wordt, maakt de zin “When they go low, we go high” dat feit irrelevant en gelijk heel makkelijk voor ons allemaal. We staan er gewoon boven. Sterker nog, er zit een duidelijke actie in, een verantwoordelijkheid. Als we onderuit gehaald worden, gaan we erboven staan, we stijgen erboven uit, we excelleren. Eigenlijk heel simpel. We laten het niet binnen komen, we overstijgen. Het heeft geen vat op ons. We trekken ons eigen plan. […]

Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies