Page content

Ik zei het je toch, maar je luisterde niet.

article content

Ik zei het je toch, maar je luisterde niet.

Het buikgevoel, ik heb het zo vaak. En toch, om de een of andere reden negeer ik het ook nog weleens. En elke keer als mijn ‘buik’ achteraf toch gelijk bleek te hebben, komt gelijk een van de beste quotes die op mijn pad is gekomen voor mijn ogen:

“Told you so. Sincerely your intuition”

Zonder oordeel, slechts constaterend; “Ik zei het je toch, maar je luisterde niet.” Maar het is ook moeilijk, luisteren naar je buik of je intuïtie, want het is ontastbaar. Wat is het? Waar komt het vandaan? Het is niet uit te leggen, te verklaren, te bewijzen. Maar wij hebben het allemaal wel, die intuïtie die ons feilloos aangeeft hoe het zit.

Wat het begrip intuïtie lastig maakt, is dat het soms verward wordt door en met emotie. Emotie is een gevoel wat opkomt zetten nadat je erover nagedacht hebt, en is vaak gerelateerd aan eerdere ervaringen, waardoor het een bepaalt gevoel oproept.

Intuïtie is mijn beleving iets anders. Het is het gevoel dat in een fractie van een seconde, vaak nog voordat je het hebt kunnen overdenken, iets aangeeft. Je voelt het meteen, soms in je buik, soms is het een weten, maar hoe dan ook, het vertelt je iets over een situatie. En wij slaan het net zo snel in de wind, meestal omdat hetgeen je voelt, denkt, weet, niet logisch is, je niet verwacht of misschien niet wilt horen of weten op dat moment. En achteraf….achteraf is kun je alleen maar zeggen, “Ik wist het.”

Het ontwikkelen van je intuïtie kan weerstand oproepen. Termen als zweverig, wazig, mysterieus worden vaak gebruikt als het hierover gaat. Misschien helpt het om het niet te willen verklaren, maar er gewoon wat vaker naar te luisteren, te observeren.

De eerste stap is om je bewust te worden of zijn dat je zo een signaaltje krijgt. Of je ervoor kiest om ernaar te luisteren is op dat moment niet eens zo relevant, als je maar bewust bent van het feit dat het gebeurt. Hoe meer je het opmerkt, des te vaker zal het gebeuren. En des te vaker zal je merken dat je intuïtie gelijk heeft. Zo langzamerhand kan het een kompas voor je worden om de voor jouw juiste keuzes te maken. Zoals Steve Jobs ooit zei:

“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

Comment Section

45 reacties op “Ik zei het je toch, maar je luisterde niet.


Door katinka op 3 augustus 2016

Leuke manier om intuïtie te vertalen naar iets dat niet zweverig is. Daar hou ik van!


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Dank Katinka!


Door Sandra Jacobs op 3 augustus 2016

Mooi, hoe je emotie en intuïtie uit elkaar haalt. Totaal verschillende dingen, die men vaak verwart.


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Klopt helemaal!


Door mirjam op 3 augustus 2016

Wat een inspirerend en tegelijkertijd informatief artikel! Thanks for sharing 😉


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Fijn dat je het zo ervaren hebt!!


Door Judith Lumbela op 3 augustus 2016

Nog een mooie tekst die hierbij past:
“Schenk mij de kracht om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
De moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
En de wijsheid om het verschil te zien.”
De wijsheid is volgens mij je intuitie!


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Hele mooie tekst Judith die hier zeker bij aansluit!


Door Annemieke op 3 augustus 2016

Inspirerend! Dank je wel!


Door Marina op 3 augustus 2016

Lekker praktisch is dit! Dank je wel!


Door Aniek Wendt op 3 augustus 2016

Ik vind het ook leuk en vooral knap dat je dit zo hebt kunnen beschrijven. Zonder daar een zweverig tintje aan te geven.

Intuïtie het is zo’n mooie kracht, en tegelijkertijd soms ook zo lastig.


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Dank je wel! Ik krijg die reactie wel vaker. Het is zo zonde dat we een kracht van onszelf niet inzetten omdat het niet uit te leggen is.


Door Marjolijn op 3 augustus 2016

Intuïtie, inderdaad een mooi instrument. Ik ga er nog beter naar luisteren en ontwarren van angst voor het onbekende. Hopelijk wordt het een mooie wegwijzer.


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Je neemt de stap om er naar te luisteren. Dan kan het niet anders dan dat het een wegwijzer wordt!


Door Sarah op 3 augustus 2016

Oh zo herkenbaar, hoe vaak voelde ik al niet dat het bij een persoon niet echt goed zat, maar deed er niets mee, om dan achteraf toch te moeten ontdekken dat het stemmetje in mijn hoofd helemaal gelijk had. Ik ga mijn best doen om daar vanaf nu toch meer naar te gaan luisteren en er dan ook effectief iets mee ga doen. Bedankt hiervoor! Warme groetjes, Sarah


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Ik denk dat het voor iedereen herkenning met zich mee brengt Sarah. Het is en blijft een leerproces 🙂Door Jeanne Roefs op 3 augustus 2016

Weer een verfrissende kijk en een variant op het ons bekende thema. Dank!


Door Huberts Slaapcomfort op 3 augustus 2016

Wat een geweldige verhaal met tips. Het is te hopen dat veel mensen dit mogen lezen. Super en inspirerend


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Dank je wel!


Door Anneke op 4 augustus 2016

Dank voor je leuke blog, Sabrina. Mooi beschreven.
Voor mij is er ook nog een verschil tussen intuïtie en instinct. Het verschil: als er een ‘tijger’ op je pad zit, heb je meer aan instinct. Dat is een supersnelle reactie van je lijf waarmee het je in beweging zet. Van iets af of naar iets toe. Super als je die signalen in je lijf leert herkennen.


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Klopt helemaal Anneke, Intuïtie en Instinct zijn in mijn beleving twee verschillende zaken.


Door Liesbeth op 4 augustus 2016

Ik heb een paar keer mijn intuïtie genegeerd en kreeg daarmee keihard de kous op mijn hoofd. Sinds die tijd probeer ik beter naar mijn gevoel te luisteren, hoe moeilijk ik dat soms ook vind. Fijn dat je het zo goed verwoord zonder het zweverig te maken 🙂


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Hi Liesbeth, dank! Het blijft uitdagend voor ons allemaal!


Door Gery op 4 augustus 2016

Intuïtie is een schitterend instrument waar ik ook onvoorwaardelijk in geloof.


Door Marije Hoogland op 4 augustus 2016

Prachtig blog. Bijzonder hoe ik de laatste dagen zoveel leer over ‘intuïtie’. Volgens mij wil mijn hart me iets vertellen: je mag nog meer naar je intuïtie leren luisteren. Dankjewel.


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Mooi Marije, je gebruikt je intuïtie direct door in te spelen op de zaken die je opvallen. 🙂


Door Sara op 4 augustus 2016

vertrouwen krijgen is zo’n mooi gegeven. hoe meer ik @bewustkies, hoe meer dit groeit!


Door Sjira op 4 augustus 2016

Leuk artikel. Zelf ook iets te vaak niet naar dat onderbuikgevoel geluisterd. Tijdens de puberteit door vallen en opstaan dat toch maar gaan doen!


Door Sabrina op 4 augustus 2016

En zo werkt het ook, vallen en opstaan.


Door suzanne op 4 augustus 2016

Wow mooi hoor. Volgens mij wil het universum mij wat laten weten want de laatste dagen kom ik op de een of andere manier van alles tegen rondom het thema “intuitie”. Dankjewel!


Door Lindsey op 4 augustus 2016

Leren luisteren naar je intuïtie dat zouden ze een verplicht vak op school moeten maken… Want mijn intuïtie zegt dat iedereen dit moet leren hoe ze het kunnen gebruiken…


Door Sabrina op 4 augustus 2016

Jaaa!! Inderdaad! Hoewel kinderen vaak kunnen aangeven wat ze wel en niet willen, ook al snappen wij er niets van… Dat is vaak een pure reactie. En toch raken we het ergens kwijt.


Door Wies op 4 augustus 2016

Jaren geleden wist ik niet eens dat er zoiets als intuïtie bestond. Inmiddels weet ik wel beter.


Door Mariëlle op 4 augustus 2016

Mooi.
Ik weet dat ik op mijn intuïtie/gevoel moet afgaan omdat het anders misgaat.Door Katja op 4 augustus 2016

ik zei het je toch-zit vaak veel emotie op.
Het toelaten van intuïtie in je leven- het er laten zijn is voor mij erg actueel nu. Dat kan ook zonder daar met veel emotie naar te kijken


Door Pamela op 4 augustus 2016

Inderdaad, intuïtie gaat voor het denken. Mooi gezegd!Door Carlijn op 4 augustus 2016

Inderdaad soms lastig, mooi verteld hoe je deze blog hebt geschreven! Bedankt hiervoor!


Door Valeria Cabi op 4 augustus 2016

Herkenbaar! Ik heb geleerd om te luisteren en iedere keer als ik niet volgde, ging het inderdaad fout. Ik weet nu wel beter! 😉


Door Isabelle op 4 augustus 2016

Juist. Vaak weet je vanaf de eerste seconde of iets juist aanvoelt of niet. En dat moment zou je moeten vasthouden om een beslissing te nemen. Alle emoties daarna of raadgevingen van anderen vertroebelen die innerlijke intuïtie. Heel herkenbaar.


Door debbie op 4 augustus 2016

Duidelijke taal en oh zo juist!


Door Marieta op 4 augustus 2016

Intuïtie, daar zouden we allemaal veel moeten op moeten en durven vertrouwen! Dank je wel!


Door Brigitte Hendrickx op 8 augustus 2016

Inspirerend en mooi! Dank je wel!

Plaats een reactie


*