Koekje erbij?

Page content

Meervoud van lef is leven

article content

Meervoud van lef is leven

Afgelopen week sprak ik iemand die recentelijk boventallig is geworden. Ik vroeg hem naar zijn toekomstplannen. Hij vertelde dat hij even de tijd had genomen om bij te komen en na te denken over hoe en wat verder, maar inmiddels wist hij het wel. In het dorp waar hij woont zit een fietswinkel en de eigenaar wil met pensioen en hij is voornemens de zaak over te nemen.

Mijn ‘loopbaanbegeleider-pet’ ging direct op, maar nog voor ik kon door vragen, ging hij verder met uitleggen waarom het een goed idee is. Hij vertelde dat hij, na jaren in loondienst, nu eindelijk een kans krijgt om iets te doen wat hij eigenlijk altijd al wilde, eigen ondernemer zijn. Hij komt uit een ondernemersfamilie, dus weet wat het inhoudt. Hij heeft, voordat hij in loondienst ging, ook meegewerkt in het bedrijf van zijn ouders. Hij heeft een achtergrond in financiën, dus hij weet ook waar hij op moet letten en vooral waar de banken op letten. Hij was heel duidelijk, dit avontuur mag geen negatieve invloed hebben op de financiële situatie van zijn gezin.  Hij had al uitvoerig gesproken met de eigenaar van de fietsenwinkel en een beeld kunnen vormen van hoe het bedrijf nu gerund wordt en hoe hij het zou runnen. Een van zijn belangrijkste kwaliteiten is zijn creativiteit en door deze eigenschap had hij goed voor ogen wat hij zou doen om de winkel nog succesvoller te maken. En nu is het een kwestie van lef tonen en er voor gaan. En dat laatste, lef tonen, is precies wat hij het meest spannend vindt, maar ook waardoor zijn adrenaline gaat stromen. Hij heeft alles goed op een rij en nu is het slechts een kwestie van de stap wagen. En dat gevoel maakt hem scherp en alert, maar is ook wat hem motiveert om het nu maar eens gewoon te doen, voor zichzelf.

Ik heb ademloos naar hem zitten luisteren. Ik probeerde vragen te stellen om te checken of hij echt wist wat hij deed, of hij de juiste motivatie had, of hij alles had meegenomen en overwogen. Ik kon verder niets bedenken. Het verhaal klopte. Hij is voor mij het toonbeeld van vanuit kracht, kennis en inspiratie weloverwogen stappen durven nemen. Waar hij op dit moment staat, is waar ik met mijn kandidaten naar toe werk. Aan het eind van het gesprek was ik zelf vol energie. Hij vormde voor mij, zoals zo veel van mijn kandidaten, een bron van inspiratie. Ik kon niks anders zeggen dan ‘well done’ en ga ervoor!

Comment Section

1 reactie op “Meervoud van lef is leven


Door Ingmar op 22 december 2014

Leuk artikel! Ik kwam via via op je site en had niet verwacht dat je website zoveel goede informatie zou bevatten. Ik lees je blogposts elke keer weer met ontzettend veel plezier en heb je website ook al met een paar kennissen gedeeld. Ik wil ook gaan bloggen op mijn website over tenten verhuur. Het lijkt me een leuke ervaring en heel motiverend om reacties op mijn blogpost te krijgen, maar doordat ik nooit met bloggen begonnen ben, is dat uitgebleven. Ik wil graag beginnen met bloggen, maar ik weet niet zo goed waar ik precies moet beginnen. Heb jij misschien handige tips voor me? Alvast bedankt voor de moeite!

Plaats een reactie


*