Page content

LOL (Laugh Out Loud)

article content

LOL (Laugh Out Loud)

Ik schrijf dit artikel omdat ik het gevoel heb, dat het belangrijk is om hier even aandacht aan te geven. En vaak als dat het geval is betekent het dat ik er zelf weer even aandacht aan moet geven. En waar gaat het over: lachen, gieren, brullen, humor, lol, LOL (Laugh Out Loud) of iets brutaler LMAO (laughing my ass off).

In het dagelijks leven zijn we serieus bezig met onszelf. De dag doorkomen met alle verplichtingen op het gebied van werk, gezin, vrienden vraagt veel. We voelen ons moe, geleefd, verplicht aan allerlei zaken. Alsof we er geen invloed op hebben. En dan snakken we naar tijd voor onszelf.

Daarnaast zijn velen bezig met het creëren van dat wat je echt wilt, een nieuwe weg in slaan, keuzes maken, etc. En dat is serious business. Moet het ook zijn. Het gaat over persoonlijke groei en in contact komen met wie je bent. Het is een constant proces vol mooie momenten, inzichten maar ook obstakels en uitdagingen. Daar maken we ook tijd voor (of proberen we).

Maar tijd maken voor jezelf en dicht bij jezelf komen betekent ook dat het oké is om te ontspannen, af en toe even de focus eraf, tijd voor iets heel anders en dan vooral voor humor. Want hoe heerlijk is om tot tranen aan toe heel hard om iets te lachen. Zo hard dat je niet kunt stoppen, dat je buik pijn doet, en dan nog even doorgaan. Ik vind het heerlijk.

De ontspanning is heerlijk, maar zorgt ook voor iets anders. Relativeringsvermogen. Het zorgt ervoor dat je ook vanuit een ander daglicht en perspectief naar jezelf en de wereld om je heen kunt kijken. Dat het allemaal minder zwaar en intens kan zijn. Dat er een mooie balans ontstaat. In deze balans kun je je een stuk lichter voelen en is er weer ruimte voor frisse nieuwe inzichten en ideeën.

Dus ik zou zeggen, maak een lijstje met je favoriete stand-up comedians, zet de dvd’s met je meest lachwekkende films klaar of bel je vriend of vriendin van vroeger en lig in een deuk over alle gekkigheid die jullie in het verleden hebben meegemaakt. Het maakt niet uit wat, als je er maar wat tijd voor in ruimt. Have some fun!

Comment Section

0 reacties op “LOL (Laugh Out Loud)

Plaats een reactie


*