Page content

Let it go, let it go

article content

Let it go, let it go

Bijna iedereen kan het meezingen (zeker als je kleine kinderen hebt), het nummer ‘Let it go’, de nu al klassieker van de Disneyfilm Frozen. Een catchy lied, dat ik het liefst heeeeeel hard uit volle borst mee zing. Mocht je het onverhoopt niet kennen, weet ik bijna zeker dat als je het opzoekt in Google en beluistert, je het toch wel kent. Een lied dat gaat over het maken van keuzes en daar vol voor gaan. Het losbreken en alle deuren achter je sluiten. Het loslaten.

Was het nu maar zo makkelijk als in het lied. Want hoe sterk je je wellicht voelt na het zingen van het lied, de stap van het echt vol gaan voor je keuze en daarbij volledig vertrouwen op jezelf kan gewoon doodeng zijn. Zo simpel is.

En waarom is dat eigenlijk? Ik denk dat de keuze om echt op jezelf te vertrouwen lastig is omdat je er dan toch echt alleen voor staat. Je kunt wel advies vragen aan anderen, maar je zult merken dat de kans dat je beslissing vertroebelt heel groot is. Je moet op dat moment heel dicht bij jezelf blijven. Je kunt de verantwoordelijkheid niet delen of even naast je neerleggen of ontduiken. Nee, het is volledig jouw verantwoordelijkheid. En om die te kunnen dragen moet je jezelf goed kennen, zelfvertrouwen, en vooral ook mededogen voor jezelf hebben.

Bij een verandering die van binnenuit komt, iets dat je graag wilt of waar je voor wilt gaan, kom je dit moment van volledige verantwoordelijkheid nemen, of stappen zetten, tegen. Dat wat je vanbinnen allang voelt en weet, zul je op enig moment moeten gaan uitdragen en ernaar gaan handelen.

Mijn advies, een stap tegelijk op een tempo dat bij je past en op een manier die bij je past. En wees daarbij vooral lief voor jezelf. Moeilijk keuzes maken, deuren sluiten moet je doen op het moment dat het goed voelt en op een manier die voor jou goed voelt, het blijft namelijk lastig. Het hoeft er niet doorheen gedrukt te worden omdat je het nou eenmaal moet afronden. En probeer vooral het oordeel eraf te halen. Er is geen goed of fout, er is alleen wat voor jou nodig is om verder te groeien.

Comment Section

0 reacties op “Let it go, let it go

Plaats een reactie


*