Page content

article content

De cruciale stap om succesvol te zijn dit jaar

Het nieuwe jaar is begonnen en het voelt daarmee ook als een soort van klaar voor de start…AF.

Iedereen gaat van start, vol frisse moed. Dit jaar ga je echt die verandering doormaken. Echt datgene bereiken wat je altijd al wilde. Allerlei grote en kleine dingen. En heel eerlijk, ik voel het zelf ook. De energie is bijna tastbaar. En toch merk je dan dat het vuur langzaam weer dooft en dat je binnen no-time weer dezelfde dingen doet als anders. Waar gaat het fout?

Ik ga nu niet vertellen wat goed of fout is, maar ik kan je wel vertellen waar ik denk dat je mee moet starten als je dit jaar succesvol wilt zijn. Een belangrijke stap als je echt een (blijvende) verandering aan wilt brengen. Het begint bij de kracht van je Intentie. Met intentie bedoel ik je voornemen. Wat zet je voor jezelf uit? En je intentie is een heel krachtig middel om verandering te bewerkstelligen, maar dan moet je er ook wel echt goed bij stil staan. De tijd nemen om uit te zetten wat het komende jaar je gaat brengen.

Probeer iets verder te kijken dan bijvoorbeeld stoppen met roken. Want waarom wil je stoppen met roken? Omdat het stinkt? Omdat het veel geld kost? Omdat het ongezond is? Stel jezelf de vraag wat er achter zit en waarom. Als de reden namelijk is dat het ongezond is, je hebt namelijk kindjes en je wilt niet het risico lopen ernstig ziek te worden dan is dat je intentie en je drijfveer, gezond leven voor je gezin. Het stoppen met roken is een gevolg hiervan. Op het moment dat je een commitment geeft aan je drijfveer, als je weet waar je het voor doet, het groter doel, is het makkelijker vol te houden.

Daarnaast een aantal praktische tips:

  • Wees regelmatig bezig met je intentie. Je kunt er voor kiezen elke week op een vast moment stil te staan bij wat je wilt. Een andere goede methode is elke ochtend als je wakker wordt ( voor je je telefoon pakt om door alle apps heen te scrollen) je intentie uit te zetten voor de dag.
  • Als je aandacht besteed aan je intentie, doe dit dan niet in de vorm van wat je zou willen, zie heel helder het resultaat voor je als je het al bereikt hebt. Niet de weg er naar toe, maar echt hoe je zou leven, voelen, gedragen als je je intentie bereikt hebt.
  • Wees voorbereid op lastige periodes. Het gaat namelijk echt niet allemaal over een leien dakje. Je zult uitgedaagd worden, dingen zullen misgaan, je zult jezelf afvragen waar je in hemelsnaam aan begonnen bent. Maar door hier rekening mee te houden, ben je voorbereid en kun je er mee dealen.

Comment Section

0 reacties op “De cruciale stap om succesvol te zijn dit jaar

Plaats een reactie


*